Het ziet er niet naar uit dat journaliste en presentatrice Clairy Polak, die tot zes jaar geleden diverse programma's presenteerde, weer meer televisiewerk gaat doen. "Ik mis mezelf niet op televisie." 

In gesprek met Het Parool laat Polak, die momenteel vijf keer per jaar het filosofische praatprogramma Het Filosofisch Kwintet presenteert, weten dat zij zich "prima vermaakt zonder televisie". 

Polak (62) presenteerde programma's als NOVA en Buitenhof. Begin 2018 was ze eenmalig te zien als invalpresentatrice in Buitenhof, wat enthousiaste reacties van het publiek opleverde.  

"Het is geen valse bescheidenheid, maar weet je wat het grappige daarvan is? Eenmalig vindt iedereen het fantastisch en leuk, maar doe je het drie keer, dan roept iedereen weer: kan die haaibaai niet van televisie af?"

Polak denkt dat haar eigen presentatiestijl "leuk voor de afwisseling" is. "Maar na verloop van tijd gaan mensen zich er vast weer aan ergeren. Ik zag het in dit geval als de charme van het eenmalige optreden."

Geschreven teksten

Recentelijk was Polak te zien in het toneelstuk Terror, waarin zij een rechter speelde. "Waar ik vooral aan moest wennen was het feit dat ik teksten moest uitspreken die vooraf zijn uitgeschreven. Dat was ik niet gewend - zeker niet andermans teksten."