Bart Nolles wordt de nieuwe presentator van het RTL 7-wielerprogramma Tour du Jour. Hij volgt Wilfred Genee op, die na de zomer aan de slag gaat voor Veronica.

De 36-jarige Nolles is momenteel voor RTL in Rusland als verslaggever van het WK voetbal en dacht dat hij daarom niet meer in aanmerking zou komen voor de klus, vertelt hij aan het AD.

"Ik zei het natuurlijk graag te willen doen en hoorde laatst dat ik op een lijst van mogelijke nieuwe presentatoren stond. Maar toen ze mij naar Rusland stuurden voor het WK, dacht ik: Tour du Jour gaat dus aan mij voorbij."

Een paar dagen geleden kreeg hij te horen dat hij het toch was geworden. "Krijg je ineens toch dat telefoontje, een paar dagen terug. 'We gaan je terughalen naar Nederland.' Ergens volgende week ga ik vliegen."

Nolles, die eerder onder meer werkte voor RTV Rijnmond en Omroep West, noemt het programma "een droom die uitkomt''. ''Ik hield hier ook geen rekening mee, omdat ik dacht dat ze voor een meer gevestigde naam zouden gaan. Dat zou ik ook snappen, maar je moet toch érgens beginnen."

De eerste aflevering van Tour de Jour is op 7 juli te zien.