Hélène Hendriks verruilt FOX Sports voor Talpa TV. De presentator gaat sportprogramma's presenteren en verslag doen voor Veronica.

Bij Veronica gaat Hendriks afwisselend met Wilfred Genee de uitzendingen van de Champions League op dinsdag- en woensdagavond presenteren, schrijft het AD. Wanneer Hendriks niet in de studio is, zal zij waarschijnlijk op het veld staan bij een wedstrijd.

Ze gaat ook andere sportuitzendingen presenteren. "Vrouwenvoetbal, de Nations League, maar ook vechtsporten. Ik heb er zin in", zegt Hendriks.

Er bestaat een kans dat de 37-jarige sportpresentator in het weekend op FOX Sports te zien blijft. Volgens Hendriks wordt daar nog over gesproken.

Vorige maand werd bekend dat Talpa ook de uitzendrechten van de Champions League voor de komende drie jaar heeft. De afgelopen drie seizoenen van de grootste clubcompetitie waren te zien op SBS6 en later op Veronica.

John de Mol 

Hendriks werd persoonlijk benaderd door John de Mol, de eigenaar van Talpa TV. Volgens de presentor heeft ze ook een aanbieding gekregen van RTL. "Dat ging meer over algemene onderwerpen. Ik ben echt een sportvrouw, mij zul je niet gauw Eigen Huis & Tuin zien presenteren."

Wanneer Hendriks begint bij Veronica, is nog niet bekend. "Het kan al met ingang van het nieuwe seizoen zijn, maar ik werk ook met alle liefde dat half jaar nog door bij FOX Sports."

Hendriks was op hoog niveau actief als hockeyster. In het begin van haar journalistieke carrière werkte ze bij NAC TV en Omroep Brabant. In 2013 trad ze in dienst bij FOX Sports.