Paul de Leeuw gaat naar RTL. "Ik ga een nieuwe richting in", vertelde de presentator bij RTL Late Night. "Ik vind het wel spannend." Hij begint in januari bij RTL, maar heeft nog geen contract getekend. 

De Leeuw vertelde aan Humberto Tan dat hij van plan was bij BNNVARA te blijven, zolang de omroep De Kwis bleef maken.

Toen bekend werd dat de show ging stoppen, ging hij in gesprek met de directie van BNNVARA. "Ik ben natuurlijk niet meer de hotste, maar ik wil wel goed ingezet worden. Op een gegeven moment gebeurde er heel weinig." Daar kwam bij dat bij de omroep en in het medialandschap sowieso veel veranderde. "Toen dacht ik: ik ga ook maar eens bewegen."

Personalityprogramma

De Leeuw ging in gesprek met RTL, dat hem voorstelde jurylid te worden bij Holland's Got Talent.  "En zij vroegen: 'Wil je bij de VARA blijven?' En toen werd het moeilijk", aldus De Leeuw. "Op een gegeven moment ga je denken: wat wil je nog, en toen vroeg RTL: 'Wil je geen personalityprogramma maken waar je goed in bent, je kracht gebruiken?' En ja, dan ga je heel erg nadenken en dan ga je het gewoon doen."

De presentator vindt het spannend. "Ik vind het heel eng. Er zijn meer mensen weggegaan. Wat ik belangrijk vind: je moet verzuring tegengaan bij jezelf. Ik kreeg zo veel energie van nieuwe dingen."

Programma's

 De 56-jarige presentator maakte vrijdag bekend BNNVARA na dertig jaar te verlaten. 

Hij begon in 1990 bij de VARA, later BNNVARA, waar hij zijn debuut maakte met het programma De Schreeuw van de Leeuw. Daarna maakte hij programma's als Laat de LeeuwPaPaulSint & De Leeuw, Pauls Puber KookshowMooi! Weer de LeeuwLekker Laat en De Kwis.

Deze zomer is De Leeuw nog bij BNNVARA te zien als presentator van Ranking the Stars, waarvan de laatste aflevering op 2 september wordt uitgezonden.