Ivan Mauloed heeft Utopia gewonnen. De dertigjarige Utopiaan neemt 51.000 euro mee naar huis. 

Hij won vrijdagavond van bewoners Bas, Mehmet en de tweeling Demi en Fay. Drie jaar geleden werd hij al bekroond tot Utopiaan van het jaar. 

De kijkers van het SBS-programma konden stemmen op de winnaar. Mauloed kreeg 18,29 procent van de stemmen van de kijkers. Opgeteld met de stemmen van de medebewoners en de paspoorthouders kwam de winnaar op een puntentotaal van 31,29 procent van de stemmen

In de laatste aflevering van het realityprogramma was te zien hoe de Utopianen hun kleding en voorraad weggaven aan de voedselbank en het Leger des Heils en afscheid namen van elkaar.

Barbershop

Mauloed zat van juni 2014 tot maart 2016 in het programma. Daarna begon hij in Utrecht een barbershop met zijn broer. Begin 2018 kwam hij terug in het programma, nadat hij had gehoord dat Utopia ging stoppen. 

Volgende week maakt het programma een herstart met Utopia 2. In het programma moeten inwoners hun eigen samenleving bouwen. Het programma begon op 31 december 2013 met een groep van vijftien mensen. Om de acht weken werd een lid van de groep opgegeven voor eliminatie.