Paul de Leeuw (56) vertrekt na de zomer bij zijn werkgever BNNVARA. De Leeuw wordt onder meer jurylid in het programma Holland's got talent van RTL. Hij neemt het stokje over van Gordon. 

Dat bevestigt een woordvoerder van RTL. 

De presentator was sinds 1990 werkzaam bij de VARA, later BNNVARA, waar hij zijn debuut maakte met het programma De Schreeuw van de Leeuw. 

"Ik ben BNNVARA dankbaar voor alles wat ik heb kunnen maken. Succesvol en minder succesvol. Mijn kwaliteiten zijn improvisatie en het vermogen mensen blij te maken of te ontroeren", zegt De Leeuw in een reactie.

De presentator zegt met een aantal partijen in gesprek te zijn "die spannend zijn en me weer een nieuw soort van energie geven''. "Eén ding weet ik zeker, ik kan de mensen geruststellen: het wordt geen reisprogramma.''

Volgens Robert Kievit, mediadirecteur BNNVARA heeft De Leeuw met zijn programma’s en uitgesproken persoonlijkheid eerst de VARA en later BNNVARA door de jaren heen veel kleur gegeven. "We vinden het heel jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen dat hij op dit punt in zijn carrière een nieuwe stap wil maken en gunnen hem die van harte."

De Leeuw maakte onder meer De Schreeuw van de Leeuw, Laat de Leeuw, PaPaul, Sint & De Leeuw, Pauls Puber Kookshow, Mooi! Weer de Leeuw, Lekker Laat en De Kwis. Deze zomer is hij bij BNNVARA nog te zien als presentator van Ranking the Stars, waarvan de laatste aflevering op 2 september uitgezonden wordt. 

Prijzen

De presentator won onder meer de Zilveren Nipkowschijf en de Roos van Montreux voor De Schreeuw van de Leeuw, de Zilveren Nipkowschijf voor PaPaul, de Zilveren Televizier-Ster voor beste mannelijke televisiepersoonlijkheid, de Gouden Televizier-Ring voor Mooi! Weer de Leeuw en de Gouden Stuiver voor Pauls Puber Kookshow. In 2016 ontving hij de Beeld en Geluid Oeuvre Award.