Radio-icoon Anne van Egmond (71) maakt in juni haar comeback op televisie. Bij de nostalgische televisiezender ONS presenteert ze vanaf 10 juni een televisievariant op haar populaire radioprogramma Egmond Binnen.

Egmond Binnen wordt een twee uur durend muziekprogramma. Van Egmond vult het programma met muziek die op radio en televisie steeds minder vaak te horen is: jazz, chansons en cabaret.

Het is een genre dat haar op de radio een trouwe schare fans opleverde. "Deze fans kunnen nu hun hart ophalen met hetzelfde genre, maar dan ook nog voorzien van unieke archiefbeelden", kondigt ONS aan.

Van Egmond stopte twee jaar geleden tegen haar zin met radio. Ze was negentien jaar lang te horen bij de regionale zender in Noord-Holland, waar ze terechtkwam na haar vertrek bij de KRO. Haar herkenbare stem is verbonden geweest aan tientallen radioprogramma's, zoals bijvoorbeeld Tombola, Met Anne en Adres Onbekend.

ONS is sinds september 2015 te zien op de Nederlandse televisie. Het kanaal is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en onderscheidt zich met programma's die terugkijken op vroeger, amusement uit vervlogen tijden, speelfilms en series uit de omroeparchieven.