Linda Hakeboom, bekend van het programma RamBam, gaat een documentaire maken over YouTuber en visagiste Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials.

Het wordt Hakebooms eerste internationale documentaire, zo maakte ze donderdag bekend in de ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica.

De documentairemaakster kent De Jager van het programma The Big Escape, waar ze allebei aan meededen. "Dat was te gek, daarna zijn we zo ongeveer beste vriendinnen geworden", aldus de programmamaakster.

Hakeboom ging daarna een keer met de vlogger mee naar Los Angeles en keek haar ogen uit. "Je hebt daar van die toeristenbussen die langs huizen van beroemdheden rijden. We liepen daar nietsvermoedend samen over straat en zo'n hele bus begon te gillen omdat zij daar op straat liep", vertelt Hakeboom.

"Toen dacht ik: ja, Linda nu ben je gek geworden. Dit is een van je beste vriendinnen en je moet er gewoon een camera op zetten. Dit is natuurlijk een fantastisch onderwerp."

Engels

Het wordt de eerste documentaire die Hakeboom ook in het Engels gaat maken. "Heel spannend en ook heel anders dan ik gewend ben." Ze maakte eerder documentaires over onder anderen Douwe Bob, Jett Rebel en Lil' Kleine.

De Jager verwierf internationale bekendheid met haar make-upvideo's. Ze maakte ook diverse bekende sterren op, onder wie Kim Kardashian en Katy Perry.