De finale van het Eurovisie Songfestival in Lissabon heeft zaterdagavond iets meer dan 3 miljoen kijkers getrokken. Het programma was daarmee veruit het best bekeken programma van de avond, zo blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

De 63e editie van Eurovisie Songfestival werd gewonnen door zangeres Netta Barzilai uit Israël met het liedje Toy. Ze eindigde daarmee voor concurrenten Cyprus en Oostenrijk.

Het is de vierde keer dat Israël het Eurovisie Songfestival wint. Waylon eindigde in Lissabon namens Nederland op de achttiende plaats.

Met de ruim drie miljoen kijkers op zaterdagavond, scoort het programma minder goed dan vorig jaar. In 2017 keken 4 miljoen Nederlanders naar de finale met OG3NE, dat toen als elfde eindigde. In 2016 keken 4,2 miljoen Nederlanders naar de finale met Douwe Bob.

Andere programma's

In het SKO-kijkcijferoverzicht staat het 20.00 uur Journaal (NOS) op de tweede plaats met 1,6 miljoen kijkers, gevolgd door het programma Op weg naar het Songfestival, dat bijna 1,5 miljoen kijkers trok.