Dionne Slagter, bekend van haar YouTube-kanaal OnneDi, is de winnaar van het derde seizoen van de duettenshow It Takes 2 op RTL 4.

Na een strijd van zeven weken versloeg de YouTuber in de eindronde mede-finalist Eva Cleven. Eerdere winnaars van de show zijn Jan Versteegh en Bibi Breijman.

De beslissing kwam van de publieksjury, want beide finalisten hadden van de jury alleen maar tienen gekregen voor hun laatste optredens. Slagter zong aan het slot van de finale Ordinary People met Di-rect-zanger Marcel Veenendaal die haar tijdens de duettenstrijd voor BN’ers professioneel begeleidde.

Ze kreeg een staande ovatie voor dit optreden en eindigde in tranen. Al van kinds af aan droomde Slagter ervan zangeres te worden. Door It Takes 2 en de begeleiding van Veenendaal vond ze weer de drive om te gaan zingen. "Voor mij staat dit traject voor zó veel. Ik word helemaal emo", zei ze.

"Je bent een artiest. Je bent niet alleen een Youtuber. Je bent een ontzettend goede zangeres", oordeelde jurylid Angela Groothuizen over het duet. "Go for it." Slagter kreeg drie tienen.

Eva Cleven

FunX-dj Eva Cleven zong in de eindronde met haar prof Romy Monteiro het duet Finesse en scoorde eveneens drie tienen. Ronnie Flex zei: "Jullie doen alles met zo veel teameffort." Gerard Ekdom zei over Cleven: "De vonken vlogen er weer af. Je kan het gewoon. Ik ben echt trots op je."

De publieksjury moest uiteindelijk de doorslag geven. Slagter kreeg voor haar optreden 53 punten van het publiek, en Cleven 47 punten. Daarmee is Slagter de winnaar van het derde seizoen van de duettenstrijd. "Ik zag de overwinning totaal niet meer aankomen", zei Slagter in haar dankwoord.

De finalisten zongen eerder op de avond met hun prof en met gastartiesten. Zo zong Cleven zichzelf naar de eindronde met gastartiest Tino Martin. Slagter had een gastoptreden met Waylon.