Videoland, de streamingsdienst van RTL, zendt vanaf vrijdag ook producties uit die gemaakt zijn die eerder zijn uitgezonden door SBS (nu Talpa TV genoemd). 

RTL en Talpa TV willen hiermee een stevigere concurrentie vormen voor Netflix. 

Vanaf vrijdag zijn alle seizoenen van Celblok H te zien op Videoland, geproduceerd door productiebedrijf Fiction Valley. De komende tijd worden hier nog titels aan toegevoegd zoals Dokter Tinus (eveneens Fiction Valley), Verliefd op Ibiza en Danni Lowinski. Al deze series zijn eerder uitgezonden op SBS, Net 5 of Veronica.

"RTL/Videoland en Talpa TV worden weliswaar als concurrenten gezien, maar in de huidige markt komt de echte concurrentie van de grote buitenlandse spelers", zegt André Kreuzen, CFO van Talpa TV. 

"Vandaar dat we op zoek gaan naar nieuwe businessmodellen en samenwerkingen op eigen bodem, met in dit geval als resultaat dat onze Nederlandse series ook te zien zijn bij Videoland."

"De deal met Talpa TV is een mooie stap en komt helemaal tegemoet aan onze strategie om alleen en in partnership het aanbod bij Videoland uit te breiden met Nederlands product", zegt Sven Sauvé van RTL.

"Naast de 14 titels van Talpa TV en de titels die we eerder aankochten en zelf produceerden, kunnen onze abonnees zich de komende tijd verheugen op een stortvloed mooie Nederlandse producties."