Christina Aguilera kijkt niet positief terug op haar ervaringen bij de Amerikaanse versie van The Voice. De zangeres was vijf seizoenen lang te zien in het programma, tussen 2011 en 2016.

"Op een gegeven moment kwam ik erachter dat het helemaal niet om de muziek ging, iets waarvoor ik in eerste instantie wel getekend had", vertelt Aguilera vrijdag tegenover Billboard.

"Het ging alleen maar om het maken van 'lekkere' televisiemomenten en een bepaald verhaaltje vertellen. Ik ben niet in deze industrie gaan werken om me door een of andere televisiepresentator te laten vertellen wat ik wel of niet mag doen. Zeker als vrouw had ik te maken met allerlei restricties; dit mag je niet dragen, dat mag je niet zeggen. Het was voor mij erg moeilijk om mezelf neer te zetten als de persoon die ik ben."

"Die show zoog werkelijk alle energie uit me, ik verlangde gewoon naar mijn vrijheid. Zodra de opnames erop zaten wilde ik alleen maar naar huis, mijn kleding verwisselen voor iets gemakkelijkers en mijn make-up eraf halen. Het liefst zette ik thuis dan iets van hiphop of Nirvana op, om maar uit die modus te komen."

Vaste baan

Toch was de zangeres bijna vijf jaar aan het programma verbonden. "Ik ben moeder van twee kinderen en een vaste baan hebben is fijner dan continu op tournee zijn. Dit was qua timing heel prettig, omdat ik precies wist hoe mijn schema eruitzag en hoe laat ik thuis zou komen. Maar dat is nu verleden tijd, ik wil mijn kinderen laten zien waartoe hun moeder echt in staat is."

Een woordvoerder van The Voice reageerde op Aguilera's interview via Entertainment Tonight: "Ze is van onschatbare waarde geweest voor The Voice en zal altijd deel van onze familie uit blijven maken. We zijn haar zeer dankbaar voor haar bijdrage aan de show."