Jelka van Houten en Kaj Gorgels doen mee aan het nieuwe RTL4-programma Superstar Chef. In het kookprogramma vormen zij duo's met Lucas Rive en André Gerrits.

In Superstar Chef worden acht bekende Nederlanders gekoppeld aan acht van de beste chefs van Nederland. Zo is Jan de Hoop gekoppeld aan Angélique Schmeinck en Joris Bijdendijk aan Anouk Hoogendijk.

Ook Ruben van der Meer en Freek van Noortwijk, Ronald de Boer en Jaimie van Heije, Monique Smit en Peter Lute en Goedele Liekens en Ricardo van Ede vormen een team. 

Niveau

Het programma is te zien vanaf dinsdag 24 april. Iedere week krijgen de duo’s twee verschillende opdrachten die zij in de keuken van Superstar Chef uitvoeren. Om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken, trainen de chefs hun teamgenoten in hun eigen restaurantkeukens. 

De teams worden beoordeeld door drie juryleden: driesterrenchef Sergio Herman, tweesterrenchef François Geurds en culinair deskundige en presentatrice Miljuschka Witzenhausen. De presentatie is in handen van Tijl Beckand.