Sharid Alles (37), momenteel programmaleider bij NPO FunX, zal op 1 juli aantreden als zendermanager van NPO 3FM.  

Alles vervangt hierbij Diederik van Zessen, die momenteel waarnemend zendermanager is van de zender. Tot de komst van Alles houdt hij de leiding over NPO 3FM. Daarna blijft hij als music director betrokken bij de ontwikkelingen van de zender en houdt hij zich bezig met de muzikale koers.

"Sharid is een allround radiomaker", zegt Jurre Bosman, directeur NPO Radio. "Als programmaleider heeft ze een grote bijdrage geleverd aan het huidige succes van FunX. Zo heeft ze veel nieuw talent bij de zender binnengehaald en het FunX Verkiezingsdebat georganiseerd."

"Ik ben trots en verheugd dat ze haar vakkennis en inspirerende visie als manager en maker nu gaat inzetten voor NPO 3FM. Ik heb er alle vertrouwen in dat Sharid samen met het team 3FM daar zal brengen waar de zender hoort: in het hart van ons publiek."

Michiel Veenstra

Vorige week werd door ingewijden uit de radiowereld gemeld dat 3FM-dj Michiel Veenstra mogelijk de nieuwe zendermanager zou worden. Dus blijkt dus niet waar.

Alles was voor haar functie bij FunX (eind)redacteur, producer en presentator bij KRO-NCRV en ook maakte ze programma's, onder meer voor NPO 3FM.