De realityserie Utopia gaat toch door. Het leek er lang op dat het SBS-programma zou stoppen, omdat het huurcontract van het terrein niet verlengd kon worden. 

De gemeentes Hilversum, Gooise Meren en Laren hebben meegewerkt om een nieuw stuk land te vinden, waar Utopia verder kan gaan. 

Het tv-programma trekt dagelijks op SBS 6 aan het begin van de avond zo'n 600.000 kijkers. Utopia 2 gaat door met een nieuwe groep van vijf inwoners. Om de zoveel tijd worden daar nieuwe deelnemers aan toegevoegd, tot de groep vijftien mensen telt. 

De inwoners die vorig jaar actie hebben gevoerd om Utopia te behouden, kunnen zich opnieuw aanmelden voor het tv-programma dat is bedacht door John de Mol.

Geen loods

De nieuwe inwoners van Utopia 2 beginnen van voren af aan. In de eerste versie stond een lege loods met basisvoorzieningen op het terrein, maar de nieuwe bewoners moeten hun eigen onderkomen bouwen.

Op het terrein ligt alleen een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een paar planken voor de eerste dagen. Daarmee moeten de bewoners een eigen samenleving opbouwen, met eigen regels en machtsverhoudingen. 

De inwoners mogen wel van thuis een kist meenemen met spullen voor de eerste weken. Om de acht weken mag een inwoner worden genomineerd voor eliminatie. De doorstart is vanaf 4 juni te zien op SBS 6.

Plannen

De oude inwoners hadden al plannen voor hun leven buiten Utopia. Romy liet in een interview met NU.nl weten graag met Bas een bar te openen. Ze zat twee jaar in het programma en gaf aan vooral de mensen te gaan missen. 

Ruud zat 4,5 jaar in Utopia en heeft nieuwe plannen op televisie. En Billy wilde een tijdje rust nemen en ook zij zou graag in de televisiewereld blijven werken. Het liefst als presentatrice.

Het oude terrein waar de inwoners van de eerste Utopia hun loods hebben afgemaakt, stond in Laren. Het gebouw wordt in juni afgebroken. Utopia is op 31 december 2013 van start gegaan. In september 2016 werd de duizendste dag op het terrein gevierd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!