Wilfried de Jong is genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel, voor zijn interview met Koning Willem-Alexander. 

De andere genomineerden voor beste interview zijn Volkskrant-journalisten Misha Wessel en Thomas Blom voor het interview met 'dopingdokter' Peter Janssen en NRC-journalist Jannetje Koelewijn voor haar interview met de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op vliegveld Zaventem. 

Kanshebbers voor het beste camerawerk zijn Dennis Hilgers van Nieuwsuur, Sven Thorfinn van de NOS en Roel van Hees van AVROTROS.

In de categorie Nieuws werden Erwin Otten, Nicolien Herblot, Norbert Reintjens van Zembla, Bas Haan van Nieuwsuur en Siebe Sietsma en Roland Strijker van RTL Nieuws genomineerd. 

De genomineerden voor de CBS Talent Tegel zijn Ruben Messelink van EenVandaag, Sakir Khader van Brandpuntplus en Timo Nijssen van De Volkskrant

Erkenning

De Tegel wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt en is een erkenning van en eerbetoon aan journalisten die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistiek. Daarnaast is de prijs een aanmoediging voor journalistiek talent.

De uitreiking van de prijs vindt plaats op 16 april in de Koninklijke Schouwburg Den Haag.