Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Mies Bouwman in besloten kring gecremeerd

Mies Bouwman is dinsdag gecremeerd. Dat gebeurde in familiekring in een crematorium in Leusden. Daar is in 2013 ook Leen Timp, de man van Mies Bouwman gecremeerd.
Door BuzzE

De televisiepresentatrice overleed vorige week maandag thuis in Elst in het bijzijn van haar kinderen. Ze is 88 jaar geworden.

Voorafgaand aan de bijeenkomst arriveerden veel bekende Nederlanders. Zo waren onder anderen Matthijs van Nieuwkerk, Paul van Vliet, Linda de Mol, Ivo Niehe, Simone Kleinsma, Berend Boudewijn, Maarten van Rossem, Freek de Jonge en vader Jeroen en zoon Martijn Krabbé aanwezig.

Beeld uit video: Genodigden arriveren bij crematie Mies Bouwman1:39
Afspelen knop

Genodigden arriveren bij crematie Mies Bouwman

Genodigden arriveren bij crematie Mies Bouwman

Zomergasten

Bouwman werd bij het grote publiek bekend tijdens de Open het Dorp-actie, in 1962. Mies Bouwman was begonnen in 1951 bij de KRO. In 1993 zette ze definitief een punt achter haar tv-carrière, maar ze verscheen incidenteel nog wel op televisie.

Zo was ze in 2002 te gast in Zomergasten. In 2011 schoof ze nog een keer aan als tafeldame in De Wereld Draait Door. Ook in oktober 2016 was het tv-icoon nog een keer een uur lang te gast bij De Wereld Draait Door.

Afscheid Mies Bouwman

In 2009 kreeg Bouwman een Gouden Televizier Oeuvre Award.


Lees meer over:

Mies Bouwman

Aanbevolen artikelen