Presentator Johnny de Mol keert in de zomer terug naar SBS6, waar hij een driejarig contract heeft getekend. Sinds 2013 werkte hij voor RTL.

Bij SBS6 gaat De Mol jaarlijks meerdere en uiteenlopende programma's presenteren zoals een grote studioshow, een muziekprogramma en een nieuwe variant op het thema van zijn programma SynDROOM. Met dit programma won hij in 2015 de Gouden Televizier-Ring.

De Mols overstap naar het tv-bedrijf van zijn vader betekent ook de comeback van het programma Waar is de Mol?, dat van 2008 tot en met 2013 te zien was bij Veronica en SBS6.

"Ik heb hele fijne jaren bij RTL 4 achter de rug en ik ben dankbaar voor alle kansen die ik daar heb gekregen", zegt Johnny de Mol, die bij RTL onder meer Holland’s Got Talent, Superkids en Johnny Into The Wild presenteerde. Hij neemt later dit jaar afscheid van RTL met de nieuwe vrijdagavondshow The Talent Project, een nieuwe talentenjacht die hij samen met Yolanthe Sneijder-Cabau presenteert.

Nieuwe energie

"Bij de SBS-zenders ben ik niet alleen mijn carrière als presentator begonnen, ik ervaar er ook een nieuwe energie", aldus De Mol. "De kans kwam voorbij om terug te komen en een aantal prachtige projecten op te pakken, en die grijp ik graag met beide handen aan."

"Johnny is kenmerkend voor waar we met SBS6 naartoe willen. Bij hem kun je vrolijkheid maar ook serieuze gesprekken en mooie verhalen verwachten’", zegt directeur Remco van Leen van Talpa TV. "Hij is maatschappelijk betrokken en voelt aan wat er leeft in het land, maar hij is ook helemaal zichzelf in de spotlight van de grote tv-studio."

Als presentator begon Johnny de Mol in 2008 zijn carrière bij Veronica en later maakte hij binnen dezelfde zendergroep de overstap naar SBS6, waar hij tot 2013 werkzaam was.

In 2013 en 2015 won Johnny de Mol de Zilveren Televizier-Ster, de publieksprijs voor beste presentator.

RTL

Vertrekkend RTL-directeur Erland Galjaard laat in een reactie weten dat RTL De Mol gaat missen. "Met programma's als SynDROOM, Project P. en De Wensboom heeft hij mede het maatschappelijke gezicht van RTL bepaald. Gelukkig geeft hij dit jaar nog twee keer acte de présence bij RTL met Reis Van Je Leven in april en The Talent Project dit najaar." 

Galjaard denkt dat RTL veel heeft betekend voor De Mol. "Hij is bij ons een volwassen programmamaker geworden en heeft prachtige persoonlijke programma's gemaakt. We wensen Johnny het allerbeste en heel veel succes."