Politiek verslaggever Kees Boonman kon zich niet vinden in de nieuwe plannen van AVROTROS. Daarom verliet de 63-jarige journalist na elf jaar AVROTROS om aan de slag te gaan bij omroep MAX.

Dat vertelt Boonman aan de Volkskrant.

Nadat bekend werd dat Kamerbreed zou stoppen, wilde AVROTROS Boonman als commentator bij Radio EenVandaag. Dat zag de journalist niet zitten. 

"De wijze waarop ik dat wilde doen, was niet hoe de omroep mij wilde laten werken. Ik vond dat ik niet paste in het format dat AVROTROS voor ogen had. Ik zou elke dag beschikbaar moeten zijn. Dat vond ik te beknellend", vertelt Boonman.

Omroep MAX

De journalist vertoeft al veertig jaar op het Binnenhof om verslag te doen van het politieke nieuws. Dat blijft hij doen, maar voor een andere werkgever. Omroep MAX maakte afgelopen dinsdag bekend dat Boonman een vaste rol krijgt in NPO Radio 1-programma Nieuwsweekend.

"Ik ga de afgelopen en de aankomende politiek week becommentariëren, op mijn manier. We zijn nog aan het praten over de precieze invulling, maar ik krijg ongeveer een kwartier."