Thomas Snoeijs heeft de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2018 gewonnen, een prijs voor bijzondere journalistieke producties op cultureel gebied. Hij kreeg die voor zijn dubbelinterview met popgrootheden Josh Homme en Iggy Pop in muziekblad OOR.

Snoeijs nam de prijs maandag in ontvangst in Paradiso in Amsterdam. Aan de prijs is een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro verbonden.

Het artikel verscheen in 2016 en de jury was vol lof over het stuk van Snoeijs. "Zijn verhaal is voortreffelijk geschreven, informatief, maar geeft ook de sfeer tijdens het gesprek uitstekend weer, net als het wederzijdse respect en de bewondering die de twee popiconen ondanks hun grote verschil in leeftijd voor elkaar hebben."

Genomineerden

Onder de genomineerden bevonden zich naast Snoeijs dit jaar ook Leendert van der Valk, Phil van Tongeren, Leon Verdonschot en Ralph-Hermen Huiskamp.

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs is ingesteld na het overlijden van Jip Golsteijn op 22 februari 2002. Hij was tot aan zijn dood een populaire en productieve cultuurjournalist en interviewde duizenden popsterren, schrijvers, acteurs en regisseurs.