Jim van der Zee heeft vrijdag het achtste seizoen van The Voice of Holland gewonnen. De zanger werd gecoacht door Anouk.

Tijdens de finale nam Jim (23) het op tegen de andere kandidaten Nienke Wijnhoven, Samantha Steenwijk en Demi van Wijngaarden. 

Van der Zee zong tijdens de finale van de talentenshow de Bruce Springsteen-cover I'm on Fire. In een eerste en tweede tussenstand moesten respectievelijk Demi en Nienke de show verlaten. Zij kregen onvoldoende stemmen van het publiek om het einde van de finale te behalen. Uiteindelijk ging de strijd tussen Jim en Samantha. 

"Ik ben altijd best wel stil, maar toen ik mijn naam hoorde, moest ik heel hard schreeuwen. Dat moest er gewoon even uit", aldus de conservatoriumstudent direct na zijn overwinning. Van der Zee wint een platencontract en een auto.

Vorig jaar werd The Voice of Holland gewonnen door Pleun Bierbooms. 

Lil' Kleine

Tijdens de uitzending werd bekendgemaakt dat rapper Lil' Kleine komend seizoen coach Sanne Hans zal gaan vervangen. De zangeres zou het te druk hebben met andere werkzaamheden, maar keert het seizoen erna terug.