Eurosport krijgt tijdens de komende Olympische Winterspelen voor het eerst een studioprogramma. Elke dag om 07.00 en om 16.30 uur zendt de sportzender Winterspelen Vandaag uit. 

De presentatie is in handen van Neal Petersen, bekend van de voetbaltalkshow FC Afkicken. Hij krijgt voormalig biatleet Herbert Cool als sidekick.

"Winterspelen Vandaag wordt een show met snelle schakelingen; we nemen de kijker mee van de ene live sport naar de andere en van hoogtepunt naar hoogtepunt", laat zendermanager Gijs Poortman weten.

Langs de Lijn

"Vergelijk het met Langs de Lijn, maar dan op tv. Bijvoorbeeld de langlaufers buffelen door de sneeuw, maar wij gaan even snel in de ijshal kijken voor de ontknoping van de tien kilometer. Verwacht bij ons dus geen urenlange registratie van het schaatsen, maar een schakeling naar de schaatshal als de ontknoping daar is"

Eurosport heeft voor het eerst de exclusieve uitzendrechten van de Winterspelen in handen. De NOS mag een gelimiteerd aantal uur uitzenden: 230 uur televisie, waarvan 150 uur live, en 100 uur radio. 

De Winterspelen duren van 9 tot 25 februari.