PowNed heeft geen vaste zendtijd meer op tv. PowNews Flits keert niet meer terug in de programmering, zo bevestigt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een bericht hierover van De Telegraaf.

De uitzendingen van PowNews Flits voegen volgens de NPO weinig toe aan wat PowNews overdag al op internet doet. Volgens de NPO zijn de zes minuten zendtijd aan nieuwsflitsen op NPO 3 in wederzijds overleg gestopt.

''De serie was afgelopen en er is geen nieuwe reeks besteld", aldus een NPO-woordvoerder. ''Per programma maakt NPO voortdurend de afweging of we ermee doorgaan en in welke vorm. Bovendien: NPO 3 is dé kweekvijver van de publieke omroep, waarin we steeds zoeken naar de beste verhouding tussen tv en internet. Voor dit programma lijkt online het meest geschikte podium."

PowNed-baas Dominique Weesie benadrukt dat PowNed gewoon lineaire tv-programma's blijft maken. "Maar onze ambitie is om meer voor online te maken, we willen steeds meer naar een combinatie van online en tv. Het is lastig om jongeren nog te bereiken, onze doelgroep zit minder bij lineaire tv en is veel op social media te vinden. Zo maken we nu bijvoorbeeld een serie over de bitcoin. Deze komt voor de zomer op tv en er komt een bitcoin-journaal online."