Giel Beelen heeft zich ooit liggend in de buurt van de plek waar Pim Fortuyn in 2002 werd doodgeschoten laten fotograferen. De dj is achteraf ontzettend opgelucht dat de foto nooit is gepubliceerd.

Beelen liet zich door een fotograaf in opdracht van het weekblad Nieuwe Revu op een parkeerplaats op het Media Park in Hilversum fotograferen.

"Gelukkig is het niet geplaatst, wat een slechte impuls", zegt Beelen hierover in de podcast Wilde Haren van Jiggy Djé en Spacekees.

"Ik ben gaan liggen op die parkeerplaats, daar waar Pim lag. Dat is gewoon fout natuurlijk. Slecht gevoel." Wanneer de foto werd gemaakt, wordt niet vermeld in het gesprek.

Spontaan

Beelen was ervan overtuigd dat het tijdschrift de foto zou gaan plaatsen, maar tot zijn verbazing en opluchting besloot Nieuwe Revu het niet te doen.

Volgens de 40-jarige Beelen ontstond het idee spontaan en ging hij niet bewust op zoek naar de grens. "Voor je het weet lig je."

Als Jiggy Djé vraagt waarom de Radio Veronica-dj dit soort acties onderneemt, zegt Beelen: "Ik maak radio waar wel iets moet gebeuren. Dat hoeft niet per definitie grensoverschrijdend te zijn, maar wel dat je bijna letterlijk naar die radio gaat kijken en denkt: 'What the fuck?' En als je een foto maakt, dan denk ik ook op zo'n manier: laat het wel wat zijn."