RTL gaat de kennis van Nederlanders testen op het gebied van gezondheid. Wendy van Dijk en Ruben Nicolai vormen het presentatieduo bij de RTL Gezondheidstest.

In het nieuwe programma wordt de kennis van bekende Nederlanders als Marieke Elsinga, Arie Boomsma en Fred van Leer getest. Ook het studiopubliek speelt mee. Daarnaast kunnen de kijkers thuis via een mobiele app de RTL Gezondheidstest doen. 

Met vragen als "Kun je ziek worden van te weinig slaap?" wordt de kennis van de spelers getest. Ook BN'ers moeten meedoen aan medische experimenten op locatie en in de studio.

Chef-kok Herman den Blijker doet ook mee aan het programma. De 59-jarige Rotterdammer heeft diabetes en wil fitter en gezonder worden. Met zijn deelname aan de Gezondheidstest hoopt hij het nieuwe jaar goed te starten.

In elke uitzending staat een nieuw thema centraal en na zeven afleveringen wordt duidelijk wie de meest verantwoorde keuzes maakt op het gebied van gezondheid. De zevendelige serie is vanaf 8 februari elke donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.