Carlos Platier Luna heeft donderdagavond de finale gewonnen van Expeditie Robinson. 

Platier Luna (23), in het dagelijks leven judoka, won in de laatste uitzending van het achttiende seizoen de laatste proef van de andere kandidaten, cabaretière Soundos El Ahmadi en vlogger Kaj Gorgels. 

De 'onbekende' kandidaat is hiermee de opvolger van Bertie Steur, de Boer zoekt Vrouw-deelnemer die in 2016 de winnende kandidaat van het overlevingsprogramma was.

Sinds dit seizoen werden ook 'onbekende' Nederlanders toegevoegd aan het kandidatenteam. Zij waren te zien naast BN'ers als Lil' Kleine, Henk Poort, Roeland Fernhout en Marieke Elsinga. Sinds het elfde seizoen doen er met Expeditie Robinson alleen bekende deelnemers mee. 

Donderdag werd ook bekend dat in het komende seizoen van de realityserie wederom 'onbekende' Nederlanders mogen meedoen. Dit keer zullen er zeven niet bekende kandidaten deel uitmaken van de kandidatenreeks. In het huidige seizoen waren dit er vier.

Veel kijkers stemden af op het overlevingsprogramma. Ruim een miljoen mensen keken gemiddeld naar een aflevering van Expeditie Robinson.