Sylvana Simons en Sunny Bergman hebben adverteerders op hun Facebookpagina's opgeroepen tot een boycot van het RTL7-programma Voetbal Inside.

De presentatrice en Bij1-partijleider deelt een bericht van Bergman waarin staat dat het sportprogramma "zich al jaren van zijn meest seksistische en racistische kant laat zien".

"René van der Gijp walgt van homoseks ('heel ranzig') én van het idee om twee mannen te zien trouwen. Wat moet het verschrikkelijk zijn dit te aan te horen wanneer je ouders tv kijken en je zelf nog uit de kast wil komen", aldus Bergman. "Johan Derksen noemt Gay Pride, het feest en protest voor LHBTI-emancipatie, 'een bloemencorso' van 'heren met een veer in hun reet." 

Daarom roepen de tweeVoetbal Inside-adverteerders op om hun sponsoring stop te zetten. "Willen deze merken ook homofobie mede mogelijk maken? Zo nee: waarom sponsoren deze merken Voetbal Inside dan nog?"

Niet serieus

Inmiddels heeft zowel Derksen als Van der Gijp op het bericht van Simons en Bergman gereageerd. "Ik neem dit totaal niet serieus", aldus Derksen tegen De Volkskrant. "Tv-zenders staan in de rij om ons een nieuw contract aan te bieden. Ik kan me niet voorstellen dat een van ons hierdoor op zijn woorden gaat passen."

Van der Gijp sluit zich in Boulevard aan bij de woorden van Derksen en zegt dat als mensen zich ergeren, ze hun televisie beter kunnen uitschakelen. "Maar als RTL zegt: je moet hiermee stoppen, dan doe ik dat."