Powned maakt de serie Captain Henk, over de dinsdagochtend gearresteerde No Surrender-voorman Henk Kuipers, af. Dat heeft Dominique Weesie, oprichter van Powned, dinsdag gemeld. Hij mocht Kuipers het afgelopen half jaar volgen voor een twaalfdelige webserie en een documentaire.

Van de serie Captain Henk zijn al negen afleveringen online uitgezonden. De overige drie afleveringen volgen de komende weken.

"We hadden morgen een afspraak voor een afrondend gesprek", laat Weesie weten. "We hadden het plan nog op bezoek te gaan bij zijn zoon, die sinds een week vast zit. Henk had zelf trouwens al voorspeld dat hij zelf ook voor de kerst vast zou zitten."

De serie zou eigenlijk eindigen met het huwelijk van Kuipers. Maar dit was al opgeschort; zijn zoon zou een van zijn getuigen zijn. Weesie gaat dinsdagavond wel naar een bijeenkomst van No Surrender om reacties op de aanhouding van de leider te registreren.

'Bizar goed bekeken'

De afleveringen van de webserie worden volgens Weesie "bizar goed bekeken: tussen één en anderhalf miljoen views per week".

Powned maakt van al het materiaal ook een documentaire die half januari wordt uitgezonden op televisie. "Wij wilden deze serie maken omdat Henk een zeer fascinerend persoon is die een leven heeft dat niet veel Nederlanders hebben."