Brendan Dassey, een van de veroordeelde hoofdpersonen uit de Netflix-serie Making a Murderer blijft toch in de gevangenis. Een hof van beroep besliste vrijdag met 4-3 dat Dassey in 2007 op 16-jarige leeftijd wel degelijk een vrijwillige en geldige bekentenis heeft afgelegd.

De rechtbank handhaaft daarom de levenslange gevangenisstraf voor Dassey, die met zijn oom Steven Avery is veroordeeld voor het verkrachten en vermoorden van de fotograaf Teresa Halbach in 2005. Dit meldden Amerikaanse media.

Een Amerikaanse rechter besloot in 2016 dat Dassey, die al meer dan een decennium vastzit, onmiddellijk vrijgelaten moest worden omdat de rechercheurs hem herhaaldelijk valse beloften hadden gedaan. Het Openbaar Ministerie van Wisconsin ging tegen die uitspraak in beroep.

Serie

De serie Making a Murderer reconstrueert hoe Steven Avery, een autosloper uit Wisconsin, tot twee keer toe wordt aangeklaagd door justitie.

Van het eerste vergrijp, een brute verkrachting, werd nadat hij achttien jaar in de cel had gezeten bewezen dat hij onschuldig was. Vervolgens werd de man beschuldigd van de moord op de 25-jarige Halbach. Ook in dit onderzoek maakten politie en justitie veel fouten en slordigheden.

Bekijk hier de trailer van de film Casting JonBenet
176
Bekijk hier de trailer van de film Casting JonBenet