Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

ABC News schorst journalist vanwege fout in berichtgeving zaak Michael Flynn

De Amerikaanse televisiezender ABC News heeft een verslaggever vier weken geschorst omdat hij een fout heeft gemaakt in zijn berichtgeving over Donald Trump en diens voormalig adviseur Michael Flynn.
Door ANP

Het gaat om onderzoeksjournalist Brian Ross, die schreef dat de voormalige veiligheidsadviseur Flynn van de toenmalige presidentskandidaat Donald Trump de opdracht had gekregen om contact te leggen met Russen.

Dat bleek onjuist. Trump zou Flynn en een smalle kring van adviseurs alleen de opdracht hebben gegeven om na te denken over hoe de banden met Rusland verbeterd konden worden, zo erkende ABC News zaterdag.

Bekentenis

Wall Street kelderde met een procent nadat ABC News het foutieve nieuws over de rol van Flynn naar buiten bracht. Als het wel zou kloppen, zou dat betekenen dat Trump zelf in verband kan worden gebracht met verboden contacten met de Russen.

Flynn bekende vrijdagmiddag dat hij heeft gelogen tegen de FBI in het Rusland-onderzoek. Speciaal aanklager Robbert Mueller klaagt Flynn aan voor het "vals, fictief en frauduleus" delen van informatie met de Amerikaanse Federale politiedienst FBI.


Lees meer over:

Michael Flynn

Aanbevolen artikelen