Jan Slagter denkt dat het televisieprogramma We zijn er bijna zijn succes te danken heeft aan het niet casten van deelnemers. "Als we een oproep zouden doen, krijg je allemaal mensen die met hun kop op televisie willen."

Dat vertelt de Omroep Max-baas aan tafel bij DWDD. "Het is zo succesvol omdat we aan mensen die toch al op reis gingen, vroegen of we mee mochten. Daar krijg je de mooiste en meest oprechte beelden van."

Al direct toen hij van het format hoorde, wist Slagter naar eigen zeggen dat het een succesvol programma kon worden. "Ik denk dat mensen het wel zat zijn dat je in ieder televisieprogramma dezelfde BN'ers ziet. Wij nemen rustig de tijd om mooie plekjes van Nederland te laten zien en dat wordt door de kijkers gewaardeerd."

André van Duin

De omroepbaas vertelt ook hoezeer André van Duin moeite had met zijn rol als Hendrik Groen in de gelijknamige televisieserie. "Ja, hij heeft echt geleden tijdens die serie. Hij zei: 'Jan, ik ben een banaan en ik moet een citroen spelen.' Hij dacht dat mensen teleurgesteld zouden zijn dat hij geen grappige rol speelde."

Inmiddels heeft Van Duin zich echter helemaal overgegeven aan zijn nieuwe rol, volgens Slagter. "Die man is gewoon een tweede carrière bij ons begonnen als acteur."