Ali B, Ilse DeLange en Marco Borsato worden coaches bij The Voice Senior, een versie van het talentenprogramma waarbij alleen kandidaten ouder dan 65 jaar mee mogen doen. ​

Dat bevestigt RTL vrijdag aan NU.nl. Eerder op de dag werd het nieuws gemeld in de radioshow van dj Edwin Evers, die "de primeur kreeg van een betrouwbare bron". 

DeLange en Borsato zijn momenteel niet in de reguliere versie van het programma te zien. De zangeres deed in het vierde en vijfde seizoen mee, de zanger in seizoen twee tot en met zes. 

Ali B treedt sinds het vierde seizoen van de talentenjacht op als coach. Alle drie zijn ze ook te zien in het nieuwe seizoen van The Voice Kids, samen met Douwe Bob.

Er zal nog een vierde naam worden toegevoegd aan het coachteam van The Voice Senior, maar deze zal later worden bekendgemaakt. 

Vergelijkbaar

Volgens RTL zal het format van de seniorenversie vergelijkbaar zijn met het originele programma. Er wordt gestart met twee blind auditions, waarna de geselecteerde kandidaten naar de knockout-ronde gaan, gevolgd door de finale. The Voice Senior zal vanaf 2018 te zien zijn.