De realityserie Utopia komt op 1 juni 2018 tot een einde. Na 4,5 jaar blijkt het niet mogelijk het terrein in Laren, waarop het programma wordt gemaakt, nog langer te huren.

Dat meldt SBS donderdag in een persbericht.

Vanaf juni 2018 wordt de loods waar de inwoners nu wonen afgebroken en krijgen de dieren die op het terrein wonen een ander onderkomen. SBS heeft overwogen Utopia te verhuizen naar een andere locatie, maar uiteindelijk besloten dat niet te doen.

Utopia is dagelijks een half uur te zien bij SBS6, van 19.30 tot 20.00 uur. Iedere dag kijken ruim een half miljoen mensen naar de realityserie. Onlangs werd nog aangekondigd dat de uitzendingen vanaf 1 januari 2018 een uur zouden duren.

De duizendste aflevering van de serie werd onlangs gevierd. In het programma werken de deelnemers samen aan een utopische samenleving.

Tranen

"We werden er erg door overvallen", zegt Utopiaan Billy Bakker in een reactie. "Je weet dat het kon gebeuren, het is toch televisie. Maar toch ben je behoorlijk geschokt en zijn er ook zeker tranen geweest. Vooral bij de vrouwen vloeiden de tranen. De mannen bleven er nog redelijk koel onder."