SBS6 komt volgend jaar met de nieuwe talentenjacht So You Think You Can Sing. De show, die wordt ontwikkeld door Talpa, bestaat uit battles met zangtalenten.

Deelnemers moeten na hun optredens zelf inschatten hoe de jury en publiek hun optredens hebben beoordeeld.

De kandidaten stellen tijdens de show in onderling overleg zelf een top 3 samen. Als die gelijk is aan de top 3 van de jury en het publiek, dan krijgen de talenten grote geldprijzen.

In de ruimte staat een grote klok met 10.000 euro op de teller. Pas als de talenten het unaniem eens zijn over de top 3, stopt de klok en is het tijd het juryoordeel te onthullen.

Spelregels

"Als ze dezelfde top 3 hebben als de jury en het publiek, dan wordt het resterende geld door drie gedeeld en krijgen ze allemaal hetzelfde bedrag. Zitten ze echter fout of staat er geen geld meer op de klok omdat ze er niet uitgekomen zijn, dan winnen ze niets'', blijkt uit de spelregels van de show.

Elke aflevering bestaat uit drie battles en een finale. In de finale staat er 25.000 euro op de klok. Aan het einde van de reeks strijden alle winnaars tegen elkaar in een slotshow met hogere geldprijzen.