In tegenstelling tot een paar jaar geleden durft NOS Studio Sport-presentatrice Dione de Graaff meer zichzelf te zijn op televisie. "Ik kan zeggen dat ik de laatste jaren veranderd ben."

In gesprek met NU.nl vertelt De Graaff (48) dat ze het lang belangrijk heeft gevonden om niet op te vallen tijdens haar presentatiewerk. "Tegenwoordig durf ik meer Dione te zijn, scherper door te vragen. Als ik tijdens het presenteren een klik met iemand heb, dan zie je dat nu ook aan mij. Ik lach meer."

Van haar vader leerde de presentatrice om dat tegen te houden, omdat het "om de sport zou gaan". "Jij bent alleen het doorgeefluik. Maak jezelf geen illusies, mensen kijken niet om Dione de Graaff te zien. Mensen kijken omdat ze sport willen zien. Zo is het ook nog steeds. Dat is ook gezond. Maar het zou wel leuk zijn als de kijker het een fijne bijkomstigheid vindt dat hij mij ziet."

Persoonlijke interviews blijft De Graaff echter lastig vinden. "Ik kan me oprecht niet voorstellen dat iemand zit te wachten op een verhaal over wie er bij mij thuis het vaakst kookt. Ik heb er lang aan moeten wennen, maar inmiddels gaat het een stuk beter. Maar ik vind nog steeds dat het van ondergeschikt belang moet zijn."