Fotograaf Terry Richardson laten vallen door invloedrijke uitgever Condé Nast

Uitgever Condé Nast zal niet langer een beroep doen op fotograaf Terry Richardson. De 52-jarige Amerikaan wordt al jaren beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag.

De exacte reden voor de verbanning van de wereldberoemde modefotograaf is nog niet bekend, schrijft The Daily Telegraph. Maar het is aannemelijk dat de beslissing verband houdt met de affaire Harvey Weinstein.

De krant baseert zich op een interne mail, afkomstig van onderdirecteur James Woolhouse, die medewerkers van Condé Nast hebben ontvangen. Het bedrijf geeft onder andere tijdschriften als Vogue, Glamour en GQ uit.

"Alle fotoklussen die gepland staan en de foto's van Richardson die nog niet zijn gepubliceerd, moeten onmiddellijk worden geannuleerd en worden vervangen door alternatief beeldmateriaal", schrijft Woolhouse in de desbetreffende mail.

Condé Nast wilde niet reageren op het bericht van The Daily Telegraph.

Beschuldigingen

Richardson is al meerdere keren beschuldigd van seksueel wangedrag. Zo zegt model Charlotte Waters dat hij zichzelf betastte tijdens een fotosessie.

Model Jamie Peck beweert dat hij eiste dat ze zijn penis aanraakte tijdens een fotosessie. De website Jezebel maakte in maart een uitgebreide lijst van alle beschuldigingen.

De fotograaf heeft alle beschuldigingen meerdere malen ontkend. Een woordvoerder weigerde te reageren op de berichtgeving van The Daily Telegraph.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie