De finale van het vijfde seizoen van Heel Holland bakt heeft zondagavond een recordaantal kijkers getrokken. Ruim 3,4 miljoen mensen zagen hoe Hans met de titel 'beste thuisbakker van Nederland' aan de haal ging.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat is een stuk meer dan de finale van seizoen drie en vier, toen de bakwedstrijd ruim 2,8 miljoen mensen wist te boeien.

Heel Holland bakt was het best bekeken programma van de avond. De top drie bestond bovendien geheel uit programma's van de NPO. Zo trok het NOS Journaal van 20.00 uur ruim 2,8 miljoen kijkers en eindige daarmee op plek twee. Studio Sport Eredivisie completeert de top drie. Daar stemden ruim 2,5 miljoen mensen op af.

Het vijfde seizoen van Heel Holland bakt was erg populair. Vorige week zondag passeerde het bakprogramma voor het eerst de grens van drie miljoen kijkers.

Het programma dankt de populariteit mede aan juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Ook de presentatie door André van Duin doet het goed bij de kijkers. Hij verving dit seizoen opnieuw Martine Bijl. Zij werd in september 2015 getroffen door een hersenbloeding.