Berget Lewis kan nog terugkeren in de strijd om de titel in de Britse versie van The X Factor. Op Twitter schreef ze zondagavond te hopen op een wildcard.

De Nederlandse zangeres riep haar volgers daar op om een stem uit te brengen, alhoewel dat niet mogelijk is vanuit Nederland. "Wow! Ik maak kans op een #wildcard! Kan helaas niet stemmen buiten UK! Maar als je familie of vrienden hebt in Engeland", schreef ze.

Lewis had zaterdag tijdens haar allesbeslissende optreden een black-out, waarna ze van coach Nicole Scherzinger te horen kreeg dat ze niet mee mocht naar de liveshows. ''Maar je hebt een gave die niemand anders heeft, dus ik weet dat jij niet te stoppen bent'', aldus Scherzinger tegen een zichtbaar geëmotioneerde Lewis.

De zangeres maakte eind september haar debuut bij The X Factor UK. Bij haar auditie zei ze tegen Simon Cowell dat Nederland "een beetje te klein is" voor de muziek die zij wil maken. Na een indrukwekkende versie van Purple Rain van Prince mocht ze van een unanieme jury door naar de volgende ronde.

Coach Nicole Scherzinger neemt afscheid van Berget Lewis bij X Factor
100
Coach Nicole Scherzinger neemt afscheid van Berget Lewis bij X Factor