Chelsea Handler stopt met haar talkshow Chelsea bij Netflix. Handler gaat voor de streamingdienst nog wel een documentaire maken over de Amerikaanse politiek.

Dat maakte de komiek woensdag op Facebook bekend. Het huidige tweede seizoen van het praatprogramma Chelsea is tevens de laatste. 

"De presidentsverkiezingen hebben veel mensen, en ook mij wakker geschud", schrijft Handler. Ze zegt zich meer in de politiek te willen verdiepen en zich daarin actiever op te willen stellen in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres in 2018. "Daarom keer ik niet terug met de talkshow Chelsea maar wil ik mijn tijd steken in het zijn van een betrokken burger", schrijft de comedian.

Politiek

Handler uit op sociale media geregeld kritiek op het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook in haar talkshow besteedde ze regelmatig aandacht aan de politiek of maatschappelijk gevoelige onderwerpen zoals abortus.

En dus gaat Handler voor Netflix een documentaire maken over de Amerikaanse samenleving en de politiek. "Ik wil in gesprek met mensen met verschillende etnische achtergronden, religies en politieke overtuigingen", aldus Handler.