Radiopresentatrice Mieke van der Weij door AVROTROS op non-actief gezet

Na Peter de Bie heeft de AVROTROS nu ook presentatrice Mieke van der Weij op non-actief gezet. Dat bevestigde een woordvoerder van de omroep.

"Zij heeft aangegeven het hier niet meer naar haar zin te hebben en wil liever in het spoor van Peter de Bie bij Omroep Max gaan werken, dus dan zullen we haar daarin niet in de weg zitten'', aldus de zegsman. Van der Weij presenteerde De Nieuwsshow met Jan Mom, die nu gekoppeld wordt aan Mischa Blok.

Van der Weij (64) en De Bie presenteerden jarenlang op de zaterdagochtend de populaire radioshow De Nieuwsshow op NPO Radio 1. Eind augustus ontstond er een rel tussen de omroep en De Bie. Hij wilde overstappen naar Omroep MAX terwijl AVROTROS dacht dat hij met pensioen zou gaan. De omroep noemde het een vertrouwensbreuk toen ze erachter kwam dat De Bie met Omroep MAX-baas Jan Slagter had gesproken en zette hem op non-actief.

Eerder deze week besloot de NPO dat het duo met De Nieuwsshow naar Omroep MAX mag vertrekken. Als de plannen van de NPO definitief doorgaan, neemt AVROTROS juridische stappen om De Nieuwsshow te behouden.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie