Lionel Richie neemt in het nieuwe seizoen van American Idol plaats in de driekoppige jury. Daarnaast gaat ook countryzanger Luke Bryan aanstormende muziektalenten beoordelen.

Dit schrijft Variety vrijdag. Een paar maanden geleden werd al bekend dat Katy Perry haar mening gaat vellen over aspirant zangers en zangeressen. Ryan Seacrest presenteert de talentenjacht opnieuw.

''Binnen hun muziekgenres zijn zowel Luke als Lionel mateloos populair en is hun awardwinnende talent niet te ontkennen. We mogen van geluk spreken dat ze willen helpen met het verwezenlijken van de dromen van hoopvolle muzikanten op ons podium'', aldus topman Channing Dungey van zender ABC Entertainment.

''Ik kan niet wachten om Katy, Luke en Ryan te vergezellen bij American Idol'', aldus Richie. ''Ik denk dat ik als zanger, songwriter en producent een heleboel ervaring met mij meeneem. Het wordt echt ontzettend leuk.''

Betaling

Perry krijgt maar liefst 25 miljoen dollar (21 miljoen euro) voor haar aandeel aan America Idol. Daarmee zou ze al de helft van het totale budget van de zender voor de betaling van juryleden krijgen. Seacrest int 10 miljoen dollar (8,5 miljoen euro).

Dat zou betekenen dat Richie en Bryan de resterende 10 miljoen dollar zouden moeten verdelen. Eerder deden geruchten de ronde dat de zanger zich niet kon vinden het in aangeboden bedrag en daarom niet zou meedoen aan het programma. Welk bedrag hij krijgt is niet bekend.