Eva Jinek en Elise Schaap maken voor het eerst in hun carrière kans op een Zilveren Televizier Ster. Jinek is genomineerd in de categorie beste presentatrice en Schaap in de categorie beste actrice.

Het AD maakt dinsdag de genomineerden bekend van de twee categorieën. De prijzen worden op 12 oktober in AFAS Live uitgereikt. Via de AVROTROS is het programma ook live terug te zien.

Jinek neemt het in de categorie beste presentatrice op tegen Floortje Dessing en Geraldine Kemper. Geen van de genomineerden heeft de Zilveren Televizier Ster ooit gewonnen. Dessing won vorig jaar wel nog de Gouden Televizier-Ring voor haar programma Floortje naar het einde van de wereld.

In de categorie beste actrice, een prijs die sinds 2016 bestaat, zijn naast Schaap ook Isa Hoes (Celblok H) en Angela Schijf (Flikken Maastricht) genomineerd. Schijf won de prijs vorig jaar al.

De genomineerden in andere categorieën zijn, afgezien van de Gouden Stuiver, nog niet bekendgemaakt. De Gouden Stuiver, die ieder jaar naar het beste kinderprogramma gaat, kan dit jaar naar Bommetje XLBrugklas en Hallo, ik heb kanker gaan.