De laatste kandidaten van het nieuwe seizoen van Maestro zijn vrijdag bekendgemaakt. Janny van der Heijden, Ruud Feltkamp, Hadewych Minis, Dave von Raven en Maartje van de Wetering zijn aan het lijstje van BN'ers toegevoegd.

Eerder werd al bekend dat Waldemar Torenstra, Remy Bonjasky en Patricia Paay meedoen met het AVROTROS-programma waarin acht BN'ers een heel orkest door een klassiek muziekstuk moeten loodsen.

Heel Holland bakt-jurylid Van der Heijden denkt dat ze "wat minder kans maakt dan de rest" op de overwinning.

''Ik denk dat het voor haar best wel moeilijk is, want met een koekenpan zwaaien en met de pollepel is natuurlijk heel wat anders'', aldus tegenstander Paay. GTST-ster Feltkamp hoopt ondertussen dat zijn achtergrond als dj hem gaat helpen. 

Flikken Rotterdam-actrice Van de Wetering slaapt al twee maanden slecht en heeft overdag hartkloppingen omdat ze zo nerveus is door haar deelname en Torenstra tipt de muzikale Minis als 'potentiële winnaar' terwijl hij denkt dat Bonjasky er juist niets van zal bakken.

Philharmonie 

De opnames van de vierde reeks van Maestro begonnen deze maand in de Philharmonie van Haarlem. Eind oktober is de eerste uitzending van het populaire zondagavondprogramma gepresenteerd door Frits Sissing. Eerdere edities werden gewonnen door onder anderen Spike van Di-rect en actrice Leona Philippo.