De eerste aflevering van het 18de seizoen van Expeditie Robinson trok donderdagavond meer dan 1 miljoen kijkers.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Er keken 1.088.000 mensen naar het survivalprogramma,dat op RTL5 uitgezonden wordt. Het eindigde daarmee op de derde plek van best bekeken programma's van donderdag. 

In Expeditie Robinson nemen onder andere Henk Poort, Brace, Soundos El Ahmadi, Danny Froger, Roeland Fernhout, Marieke Elsinga en Richard en Joëlle Witsche het tegen elkaar op. Ook doen er dit jaar vier onbekende Nederlanders mee.

De eerste aflevering van Geer en Goor Stevig Gebouwd trok 953.000 kijkers en staat daarmee op de negende plek in de lijst. In het programma helpt het tv-duo Gerard Joling en Gordon bij de bouw of de verbouwing van een tehuis voor bejaarden. 

Ilse's Veranda

Het nieuwe programma van Ilse DeLange, Ilse's Veranda, waarin de zangeres muzikale gasten ontvangt in Nashville, trok 924.000 kijkers en behaalde daarmee een nummer tien positie. 

Het NOS Journaal van 20.00 uur was donderdagavond het best bekeken programma. 1.948.000 kijkers stemden af op het journaal. De Wereld Draait Door stond op de tweede plek, met  1089.000 kijkers.