Gerard Joling was maandagavond niet welkom in RTL Late Night. De presentator werd naar eigen zeggen afgebeld, omdat hij vorige week vrijdag in het programma Jinek te gast was en over zijn nieuwe programma sprak.

Joling vertelt in gesprek met De Telegraaf dat hij maandagmiddag werd afgebeld door een redactiemedewerker van RTL Late Night. Gordon zat maandagavond alleen om hun nieuwe programma Geer & Goor Stevig Gebouwd aan te prijzen.

''Ongelooflijk, hoe arrogant en kleinzielig", zegt Joling. "Dat begon vorige week dus al. Ik zeg altijd: 'Jongens, donderdag gaan we weer beginnen, hoe méér promotie hoe beter.' Maar daar dachten ze dus meteen al anders over. Ik kreeg van RTL geen materiaal mee en kon bij Eva Jinek alleen wat van mijn eigen vlogjes laten zien."

Druk

Volgens Joling voelt Humberto Tan zoveel druk om te scoren dat de redactie alleen exclusieve gasten zou willen benaderen.

"Daar word ik dan over gebeld, de redactie, weer iemand van de redactie. Op een gegeven moment ben ik er dan wel klaar mee en ik zei: 'Je kan ook zeggen dat het leuk was bij Jinek. En bedankt voor de reclame die je daar hebt gemaakt, Gerard!' Ja, dat is toch allemaal niet te geloven?’"

In gesprek met Evers Staat Op bevestigt Tan dat Joling niet langer uitgenodigd was voor de uitzending van maandag. "We zeiden: 'Als je twee keer het verhaal moet vertellen, is dat misschien niet zo handig. Laten we dan gewoon Gordon een ander verhaal laten vertellen.'"

In de toekomst is Joling gewoon weer welkom. "Gerard is altijd welkom hoor. Hij mag altijd weer terugkomen, maar dan voor iets anders. Voor een andere keer. Twee keer hetzelfde verhaal binnen een paar dagen is een beetje te veel."