Het satirische programma Zondag met Lubach heeft het nieuwe seizoen afgetrapt met een trailer die wereldwijd viral ging. In de video werd de suggestie gewekt dat er een spin-off van de populaire serie Game of Thrones zou komen.

Presentator Arjen Lubach openbaarde maandagmiddag dat Zondag met Lubach achter de veelbesproken video van Game of Thrones zat, die de afgelopen dagen op internet vele miljoenen keren werd gedeeld.

De spin-off zou zich afspelen in moderne tijden. Lubach en team produceerden de trailer in de afgelopen maanden voor de fictieve serie Westeros en plaatsten het deze week op een anoniem YouTube-account.

In korte tijd werd het miljoenen keren bekeken en verschenen er ronkende artikelen op websites al Vice, Digg, Humo en The Telegraph.

Verkeerde televisieserie

Op diverse internetfora werd de afgelopen dagen druk gediscussieerd over het idee en de vraag wie de video had gemaakt. In een tweede video die maandagmiddag om 13.00 uur verscheen, openbaart een mysterieuze figuur met capuchon zich als Arjen Lubach. De komiek verzucht dat hij vermoedelijk "terecht is gekomen in een verkeerde televisieserie".

Eerder dit jaar scoorde Zondag met Lubach al een wereldwijde hit met een video waarin Nederland werd geïntroduceerd aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. In samenwerking met de Duitse komiek Jan Böhmermann leverden satirici uit een groot aantal landen soortgelijke presentatievideo's voor president Trump.

Zevende seizoen

Het zevende seizoen van Zondag met Lubach gaat op 10 september van start op NPO3. Het VPRO-programma van producent Human Factor wist vorig seizoen zo'n miljoen kijkers aan zich te binden.