Nicolette van Dam wordt de nieuwe presentatrice van het Net5-programma VT Wonen: verbouwen of verhuizen. Dit wordt de derde presentatieklus voor de presentatrice bij Net5 naast de programma's Veel liefs uit Holland en Kitchen Impossible.

De presentatrice helpt stellen die het niet eens kunnen worden over de volgende stap in hun wooncarrière: passen ze hun huis aan aan de veranderde woonwensen of moet er verhuisd worden?

Het team van VT Wonen: verbouwen of verhuizen begint met een verbouwing van de woning. Als daarna nog niet iedereen tevreden is, wordt er gezocht naar een ander huis.

In Veel liefs uit Holland zoekt de presentatrice een Nederlandse partner voor Nederlanders die voor hun werk in het buitenland wonen. De presentatrice begrijpt wel dat het programma met Boer zoekt vrouw vergeleken zal worden.

"Dat vind ik een waanzinnig programma, maar wij kiezen voor een ander jasje, al zijn er ook overeenkomsten. Zoals ook steeds vergelijkingen worden gemaakt tussen de verschillende talentenjachten of kookprogramma's, er zijn veel variaties op één thema", aldus de presentatrice in De Telegraaf.