3FM-dj Herman Hofman is al vijf jaar op de radio, maar heeft toch nog heel veel te leren. Zo ontdekt hij tijdens het terugluisteren van zijn programma altijd wel verbeterpunten.

Dat zegt hij in een interview met Viva.

"Als ik radio aan het maken ben, geniet ik. Ik haal alles uit mezelf wat erin zit. Maar als ik terugluister, denk ik vaak: toch niet helemaal on point", vertelt Herman.

"Soms denk ik bijvoorbeeld dat ik enthousiast klink, maar dan blijkt het toch wat norsig te zijn. Of dan hoor ik onzekerheid in mijn stem."

Desastreus

In het gesprek blikt de dj ook terug op zijn eerste radioklus, die volgens hem desastreus verliep. "Op van de zenuwen en totaal moe zat ik daar midden in de nacht achter de knoppen. En toen wist ik het allemaal even niet meer. Ik heb alles dichtgetrokken en om hulp gevraagd."

Hoewel hij vertelt 's ochtends het liefst een uur te snoozen voor het opstaan, zou Herman het liefst van zijn programma van 9 tot 12 in het weekend verhuizen naar de vroege ochtend. "Dan worden mensen met jou wakker en bepaal jij voor een deel hun dag."