Marieke Elsinga vertrekt als sidekick bij RTL Late Night en versterkt het presentatieteam van RTL Boulevard. Dat vertelt de 31-jarige radiodj en presentatrice donderdag bij het laatsgenoemde programma.

Woensdag gingen de eerste geruchten dat Elsinga het late night-programma van RTL zou verlaten. Donderdag bevestigde Elsinga dit nieuws. "Ik heb de beslissing zelf gemaakt, een paar maanden geleden. Ik heb er goed over nagedacht en de knoop doorgehakt."

Elsinga vertelt dat ze het miste om op pad te gaan. "Ik ga graag de deur uit. Ik heb een jaar de tijd gehad om prachtige tv te maken. Elke dag laad ik me op om 's avonds live tv te maken. Welbeschouwd ben ik de hele dag binnen achter de computer dingen aan het zoeken", vertelt de presentatrice, die voor het late night-programma opvallende internetfragmenten laat zien. "Maar ik mis het om naar buiten te gaan en op pad te gaan."

"Halverwege het jaar dacht ik: ik kan kiezen om het risico te nemen en aangeven dat ik een nieuwe kans wil, of dat nu bij RTL is of niet."

Reportages

Ze laat weten dat RTL graag met haar blijft werken. De presentatrice zal binnenkort drie dagen in de week te zien zijn bij RTL Boulevard, waar ze reportages gaat maken op het gebied van entertainment, lifestyle, royalty en sport.

Volgens de presentatrice heeft haar transfer niets te maken met strubbelingen met Late Night-presentator Humberto Tan, zoals werd gesuggereerd. "Mensen mogen graag dingen schrijven. Maar ik kan ontkrachten dat het niet botert tussen mij en Humberto."

Tan nam tijdens zijn vakantie de tijd een videoboodschap op te nemen voor zijn sidekick. "Ik wens je heel veel succes daarbij en ook heel veel plezier", zei de presentator van RTL Late Night tegen Elsinga. "Enorm bedankt voor het afgelopen seizoen."

Luuk Ikink

Elsinga voegde zich in augustus 2016 bij RTL Late Night en verving daarmee Luuk Ikink, die vertrok naar RTL Boulevard. Het is nog niet bekend wie Elsinga gaat vervangen, meldt RTL. 

De presentatrice en dj is ook te zien als kandidaat in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson.