Omroepbaas Jan Slagter van MAX gaat volgende week een nacht lang talkradio presenteren op NPO1. Hij valt in de nacht van donderdag op vrijdag in voor vaste dj Astrid de Jong, die het programma Nachtzuster normaal presenteert. Zij is een weekje op vakantie.

Het is de eerste keer dat Slagter als presentator op NPO Radio 1 te horen is.

In Nachtzuster mogen luisteraars alles vragen. "Ik vind het leuk om een keer als undercover-baas te kijken hoe het nou is om zo’n hele nacht te presenteren", vertelt Slagter. "Ik heb niet de illusie dat ik het zo goed kan als Astrid; ik zal ook wel iets meer plaatjes draaien. Maar ik vind het heel leuk om een nacht lang te horen wat er precies onder de luisteraars speelt."

Trouwe schare

Nachtzuster heeft in de nachtelijke uurtjes een trouwe schare luisteraars. "Ik vind het fascinerend wat het medium radio voor deze groep betekent", aldus Slagter. "Ik verheug me er erg op." Het is niet de bedoeling van de omroepbaas om een vaste stem op NPO Radio 1 te worden.

Astrid de Jong werd dit jaar genomineerd voor de prestigieuze Zilveren Reissmicrofoon voor de presentatie van het programma. De jury stelde dat "de nacht voorbij vliegt met dit bruisende programma waarin het kan gaan over zoekrakende sokken, maar ook over serieuze vraagstukken". Eerder won De Jong al de RadioFreak Award voor Nachtzuster.